Соларити БГ с награда от Българския форум на бизнес лидерите

4 март 2015

Соларити БГ беше отличена в категория „Инвеститор в околната среда” на церемонията по връчването на 12-тите годишни награди за отговорен бизнес на Българския форум на бизнес лидерите.

Компанията спечели второ място с проекта си „Дай ПЕТ”, организиран съвместно с Раунд Тейбъл 3 Пловдив. Инициативата е изцяло образователна и е иновативна за България, като чрез поставяне на автомат за обратно събиране на пластмасови бутилки от напитки в основни училища се цели да се възпитат децата в грижа към околната среда. „Дай ПЕТ” стартира в ОУ „Алеко Константинов” гр. Пловдив през ноември 2014 година и до края на учебната година се предвижда да бъдат върнати от децата над 100 000 пластмасови бутилки, което се равнява на близо 4 тона пластмаса, която да бъде предадена за рециклиране. Организаторите самостоятелно са финансирали закупуването на автомата, поставянето и обслужването му, като получават подкрепа от местни фирми и организации, в това число рециклиращо предприятие за изкупуване и извозване на събрания отпаден материал, фирма, осигуряваща консумативи за автомата и много други.

Наградите за отговорен бизнес на Българския форум на бизнес лидерите целят да популяризират добрите практики на бизнеса в България и да поощряват останалите компании да развиват активна социална политика. В тазгодишната церемония номинираните проекти бяха общо 77, разделени в 6 категории. Специален гост на събитието беше и президентът Росен Плевнелиев.

„Най-вече искам да благодаря на децата, защото страстта, която показаха и желанието, ни показват, че е време да се замислим за околната среда и да се стараем да правим всичко възможно да я опазим чиста.” каза Найден Калоферов, собственик на Соларити БГ, при приемането на почетната грамота от заместник-министърa на околната среда и водите Павел Гуджеров.

БЛОГ

Предишни новини

Соларити успешно защити стандарти ISO 9001, ISO 14001 и ISO 45001

Соларити успешно защити стандарти ISO 9001, ISO 14001 и ISO 45001

Успешната защита на ISO 9001, ISO 14001 и ISO 45001 е важен етап в развитието на Соларити. Това постижение не само затвърждава репутацията на компанията като лидер в индустрията, но също така подчертава ангажимента й към предоставянето на висококачествени и устойчиви решения за своите клиенти. В бъдеще Соларити ще продължи да се стреми към съвършенство, иновации и устойчиво развитие.

Solarity BG на световното изложение за соларна енергия Intersolar 2024 в Мюнхен

Solarity BG на световното изложение за соларна енергия Intersolar 2024 в Мюнхен

На щанда на Solarity BG, номер B5.460, посетителите ще имат уникалната възможност да се запознаят със Solarty EMS — революционно софтуерно решение, което позволява комплексно управление на фотоволтаични централи и индустриални батерии.