Качествената конструкция е ключова за изграждането на ефективните фотоволтаични централи на Соларити

12 януари 2024

Фотоволтаичните централи представляват иновативно и екологично решение за производство на електроенергия. За да гарантираме ефективността и дълготрайността на тези системи, ключова роля играе конструкцията, върху която се монтират соларните панели. В тази статия ще проучим значението на висококачествената конструкция, която Соларити  разработи и нейната връзка с мащабните успешно-завършени проекти на фотоволтаични проекти на компанията. 

Издръжливост и устойчивост

Качествената конструкция на фотоволтаичната централа трябва да предоставя издръжливост и устойчивост на елементите от околната среда. Висококачествените материали, като поцинкована стомана DX515D + Zn275, използвани при производството на нашата конструкция, осигуряват висока устойчивост срещу влага, корозия и екстремни климатични условия. Това не само подобрява работоспособността на системата, но и намалява нуждата от редовни поддръжки. 

Естетика и интеграция в околната среда

Освен функционалните аспекти, визуалният елемент на конструкцията е от съществено значение. Конструкцията трябва да се интегрира хармонично в околната среда, без да нарушава визията на обекта. Естетиката на конструкцията не само подчертава професионализма на инсталирането, но и увеличава привлекателността на фотоволтаичната централа за потенциалните клиенти.

Всички знаем колко неестетични са централи изградени с некачествена конструкция, която следва извивките и неравностите на покрива. Затова всяка разработка на конструкция създадена от нашите проектанти инженери имат възможност за нивелиране. По този начин дори най- кривия покрив или неравност след като се завърши централата с конструкция Соларити изглеждат абсолютно равни. 

Лесна и бърза инсталация с модуларен дизайн

Качествената конструкция трябва да бъде проектирана с оглед на лесната инсталация и модуларния дизайн. Това не само опростява процеса на монтаж, но и позволява по-бързо разширение или модификации на системата в бъдеще. Клиентите ценят гъвкавостта и възможността за бързо адаптиране към променящите се нужди. По-бързото сглобяване посредством болтова връзка, дава възможност за съкращаване на времето за монтаж с над 30% спрямо конкурентните монтажни конструкции. 

Готови за всеки вид покриви и варианти на земя

Разработката ни включва различни решения за всеки вид покриви, като :

  • LTламарина / сандвич панел – единична и двойна скара
  • Битумна изолация – затежаване или анкериране в плоча
  • PVC мембрана – затежаване или лепене на профили
  • TPO мембрана – затежаване или лепене на профили
  • Керемиден покрив единична и двойна скара
  • Земна набивна конструкция ЮГ, Изток-Запад // 10, 15 и 25 градуса
  • Земна конструкция анкериране в бетон

 

Съвместимост с технологичните иновации

Бъдещето на фотоволтаичните централи включва постоянно развитие на технологиите. Качествената конструкция трябва да бъде съвместима с последните технологични иновации в сферата на соларната енергия. Това не само подобрява производителността на системата, но и гарантира, че клиентите ни са в крак с времето. 

Непрестанна оптимизация

Последно, но не и по значение инженеринговия отдел на Соларити въвежда непрестанни оптимизации, за да подобрява и надгражда все повече качеството и оптималните резултати на конструкцията.

Зад успеха в инсталацията на фотоволтаични централи, качествената конструкция заема централно място. Тя не само осигурява стабилност и ефективност на системата, но и подчертава професионализма и ангажираността на доставчика. Инвестицията в висококачествена конструкция, която отговаря на всички европейски стандарти, не само допринася за устойчивото развитие, но и увеличава доверието на клиентите и успешно позиционира продукта на пазара.