ЗА НАС

15 години на българския пазар

Фирма Соларити БГ е създадена в гр.Пловдив през 2009 г. Приоритетно насочва дейността си в сферата на фотоволтаичните инсталации за производство на енергия, като за последните 15 години се е утвърдила като стабилен и надежден партньор на българския пазар.

До момента компанията е изградила над 400 енергийни обекти с обща инсталирана мощност над 50MW от различно естество – наземни фотоволтаични централи за продажба на електричество; покривни системи, присъединени към електроразпределителната мрежа; инсталации за собствени нужди; автономни фотоволтаични системи.

ВИЗИЯ

 • Съпричастност
 • Честност
 • Доверие
 • Уважение
 • Искреност
 • Любов
 • Подкрепа
 • Професионализъм

МИСИЯ

 • Ясна идеология
 • Максимално съвършенство в работата
 • Професионализъм
 • Отдаденост на лидерите към работата и екипа
 • Морал и честност
 • Коректност
 • Човечност
 • Дълбока колегиалност
 • Цел и развитие
 • Новатори
 • Лично развитие
 • Възможности

МАНИФЕСТ

Соларити е компания, която се отличава с ясна идеология. По пътя си да я следваме, се стремим да постигаме максимално съвършенство в работата си, да изпипваме докрай всички детайли. Подхождаме с професионализъм към всеки проект и се гордеем, че всички, които са част от компанията – и лидерите, и техните екипи са невероятно отдадени на своята работа, защото работят това, което им е на сърце. Най-високо издигаме морала и честността на своите служители. Коректността на екипите за нас е от първостепенно значение и ние даваме много от ресурсите на компанията, като време и средства, за да бъдем коректни, за да изпълняваме винаги думата, която сме дали на своите клиенти и партньори.

Освен това, ние сме дълбоко съпричастни един към друг, ние сме толерантни към грешките и знаем, че грешките са пътят към съвършенството, към което се стремим. Фирменото развитие е също толкова важно за нас, колкото и личностното развитие на всички, които са част от Соларити. Уважаваме се един друг и показваме същото уважение към всички, с които работим – клиенти, доставчици и партньори. Любовта ни към това, което правим, се проявява във всеки завършен наш проект, проявява се в подкрепата, която винаги сме готови да окажем един на друг, защото споделяме обща визия и приемаме мисията на компанията като своя собствена житейска мисия.

Соларити е официален партньор на водещите производители на панели Sharp и инвертори Delta

ВИСОКО КАЧЕСТВО

Работим с утвърдени доставчици

Фирмата разполага с високо квалифицирани специалисти, притежаващи необходимите опит и умения за проектирането, изграждането и поддържането на една фотоволтаична система. Вписана е в Централния професионален регистър на строителя към Камарата на строителите в България. От 2013 г. Соларити БГ е вписана и в Регистъра на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор на лицата, извършващи монтиране, поддържане, ремонтиране и преустройство на енергийни обекти.

За да поддържа високото качество на предлаганите услуги и продукти, Соларити БГ работи с утвърдени и доказали се на пазара доставчици. От 2009 г. фирмата е представител за България на швейцарския реномиран производител на автономни инвертори Studer Innotec. През 2011 г. става партньор и вносител на висококачествените соларни панели на тайванския производител Inventec Energy. От 2011 г. фирмата и е ексклузивен търговски и сервизен представител за България на Delta Electronics, водещ производител на соларни инвертори и UPS системи.

МЕЖДУНАРОДНИ ИЗЛОЖЕНИЯ

Златен медал на Международен Технически Панаир

Компанията представя своите продукти и енергийни решения на международни изложения и форуми като Международния Технически Панаир – гр. Пловдив, Изложението за ЕЕ и ВЕИ – гр. София, RENEXPO® SOUTH-EAST EUROPE – гр. Букурещ, SOLAR THERM BIOMASS – гр. Нови Сад.

През 2010 г. Соларити БГ получава златен медал на Международен Технически Панаир – гр.Пловдив. През 2013 г. фирмата печели участие като изложител на българския щанд на международното изложението CeBIT Bilisim в Istanbul Expo Center. Участието е финансирано от ИАНМСП със средства от Проект № BG161РО003 – 4.2.01-0001 „Насърчаване на интернационализацията на българските предприятия” по Оперативна програма „Развитие на конкурентоспособността на българската икономика 2007 – 2013”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.

През април 2015 година Соларити БГ отново представи България като една от фирмите на националния ни щанд на Hannover Messe 2015 в Германия. Участието отново беше финансирано от ИАНМСП със средства от същия проект.

НАШАТА МИСИЯ

Mаксимална ефективност
от централата

Стремежът на фирмата е да предлага комплексни и иновативни решения в сферата на енергетиката и да въвежда нови технологии, с което да задоволява индивидиалните нужди на своите клиенти. През 2014 г. компанията насочи потенциала си в разработката на собствени продукти и системи.

Едно от новаторските решения на Соларити БГ е Solarity APC – система за енергиен мониторинг и мениджмънт. Компанията разработи още система, насочена към нуждите на земеделските производители – Solarity APS – интелигентно решение за автономно захранване на помпени възли за поливане.

СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС

Ще отговорим на всички ваши въпроси