Хибридна фотоволтаична централа

Фотоволтаична система за дома

Поставяйки хибридна фотоволтаична централа на своя покрив си осигурявате частична независимост от електрическата мрежа. Системата е разработена с цел намаляване на разходите за електроенергия на вашия дом. Конфигурираме настройките така, че да постигнем максимална ефективност и усвояване. От произведената енергия приоритетно се захранват консуматорите. Ако в даден момент вашата консумация е по-малка от произведеното от централата, енергията се акумулира в батериите. При по-голяма консумация или в тъмната част на денонощието, когато централата не произвежда, потребявате енергията събрана в батериите. Ако и тя не е достатъчна за вашите нужди се включва захранването от мрежата.

Системата е хибридна, но не е напълно автономна. При отпадане на захранването от мрежата има възможност да бъдат обезпечени избрани консуматори с обща мощност по-малка или равна на тази на инвертора.

Вид захранване

Как да разберете кой е вашият вариант?

Ако обектът е с еднофазно захранване, използваме монофазен инвертор. В този случай не можем да инсталираме трифазен (изискване от производителя). Ако до обекта има пуснато трифазно захранване, можем да използваме трифазен инвертор.

Прогнозното годишно производство при централа с инсталирана мощност 5 kW е 7 MWh, при централа 6 kW е около 8.4 MWh, при ФЕЦ 10 kW – около 14 MWh. То може да варира в зависимост от локацията на обекта, ориентацията на панелите, температурата на въздуха и степента на слънцегреене.

Финансиране

Фотоволтаични централи от Прокредит Банк

По тази причина, екипа на Про Кредит банк предоставя финансиране за фотоволтаични инсталации, съобразена с вашите нужди. Пълна информация за услугата, както и условията по кандидатстване за отпускането му може да видите тук.

Законова рамка

Административни процедури за ФЕЦ

НАШИТЕ ПРОДУКТИ

ОБОРУДВАНЕ И МОНИТОРИНГ

Фотоволтаични
панели

Соларни
инвертори

Стационарни
конструкции

Соларен
мониторинг

СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС

Ще отговорим на всички ваши въпроси